Engagera dig

Bli volontär!

Du kan bli volontär om du vill engagera dig i FUJ på något sätt. Du behövs! För att bli volontär måste du vara 18 år men vi har ingen övre åldersgräns. När du ska engagera dig som volontär så behöver du betala en medlemsavgift på 50 kronor, träffa någon från FUJ för intervju, lämna utdrag ur belastningsregistret och genomgå en kostnadsfri grundutbildning. Du behöver inte ha någon speciell utbildning eller erfarenhet sedan tidigare.

Om du har frågor, tveka inte att kontakta oss.

Välkommen till Falu Ungdomsjour!

  Bli volontär du också!

  Vad vill du bidra med?

  Vi arbetar för ett jämställt Falun fritt från våld och i det arbetet behöver vi vara många. Det är bara tillsammans som vi kan göra skillnad. Du kan engagera dig på flera olika sätt i ungdomsjouren och på vilket sätt beskriver vi här nedanför.

  Stötta unga
  Vi behöver personer som kan stötta unga i Falu kommun, antingen via mejl eller chatt, i enskilda samtal eller genom gruppverksamhet. På måndagar mellan 18 och 21 så stöttar vi unga personer via chatt. Vi håller i olika ungdomsverksamheter såsom tjejgrupper och workshops med materialet Machofabriken, samt planerar att ha killgrupper.

  Styrelsearbete
  Kanske är du intresserad av att arbeta med övergripande och strategiska beslut för att Falun ska bli en grym stad för unga att bo i. Då kan styrelsen vara något för dig att engagera dig i.

  Övriga uppgifter
  Vi behöver personer som vill hjälpa till med kommunikation, gå ut och informera i skolor och skriva debattartiklar. Finns det någonting som du är bra på, som kan vara till nytta för FUJ så tveka inte att höra av dig!

  Vet du inte vart du ska vända dig?